Site logo
Omschrijving

De blauwe kamer?

De blauwe kamer is een unieke plek op Curaçao. Naast dat de kamer zelf ontzettend mooi is, is het ook een avontuur om er te komen. Het is een blauw verlichtte grot die je in kan zwemmen of waar je kan snorkelen en veel verschillende vissen kan zien. Bedenk wel dat je vanuit de zee één meter onder water moet zwemmen om in de blauwe kamer te komen.


Waar is de blauwe kamer?

Je begint bij het strand van Santa Cruz, daar neem je het pad nog voor het tentje Captain Good Life, de berg op richting de blauwe kamer. Dan kom je uit bij een klein strandje genaamd Boka Santu Petry. Hier kom je voor een keuze tussen twee wandelroutes te staan. De makkelijke ietwat saaie route, of de moeilijkere maar met een mooi uitzicht route. Het is zeker de moeite waard om de wat moeilijkere route te kiezen. De moeilijk is wel degelijk moeilijker door de vele cactussen en doornstruiken. Na ongeveer een halfuur lopen kom je aan bij de top van de blauwe kamer, die is te herkennen aan de blauwe stippen op de rots. Het is ook mogelijk om zwemmend naar de grot te gaan. Vanaf het strand van Boka Santu Petru is dat zo'n kwartier zwemmen. Wanneer je gaat wandelen is het vanaf boven nogal lastig te zien waar je naar beneden moet omdat er nergens een trapje is. Soms staat het water vrij laag en is het moeilijk om er weer uit te klimmen. Het is dus aan te raden om niet alleen te gaan zodat je elkaar kunt helpen.


Hoe kom ik in de blauwe kamer?

De ingang ligt ongeveer 20 cm onder de waterspiegel, je zwemt als t ware een zwart gat in. Maar wanneer je het gat inzwemt komt er een prachtige blauwe kamer tevoorschijn. Aan het einde in de grot is een rots waar je op kunt staan. Vanaf daar heb je schitterend uitzicht op helderblauw water wat als het ware licht geeft in de grot. Door de scholen van vissen en het mooie water maakt het dat de grot ook de ideale plek is om te snorkelen. Vergeet je snorkel en goede duikbril dus niet!

Checklist Curaçao!

Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

Under construction - Planning: 5 mei 2023

Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

Vrijwilligerswerk Curaçao!

Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

Vervoer Curaçao

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

Horecawerk Curaçao!

Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

Stagelopen op Curaçao

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

Vergunning Curacao

Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

Huisvesting op Curaçao!

Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

Logo-Kamers op Curacao-Geel

Curaçao beleef je met elkaar!

Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!