Site logo
Artikel

Hoe regel je geheel zelfstandig een stage op Curaçao? Het mooie van een stage regelen via een bemiddelingsbureau is dat zij het zoekwerk uit handen nemen maar hier betaal je ook voor. Deze kosten bedragen gemiddeld € 499,- tot € 799,-. Is dit budgettair voor jou niet mogelijk of vind je deze kosten te hoog en denk je zelfstandig een stage te kunnen vinden? Gebruik dan de onderstaande tips voor het vinden van een stage op Curaçao.

Gebruik de kennis en ervaring van je opleiding

Jij bent waarschijnlijk niet de eerste van je opleiding welke een buitenlandse stage gaat regelen op Curaçao. Wellicht dat je opleiding al contacten heeft op Curaçao of dat ze je in contact kunnen brengen met je studiegenoot welke reeds een stage heeft gelopen op het eiland. Sommige opleidingen beschikken zelfs over buitenland stagebureau. Maak hier gebruik van om je stage zelfstandig te regelen op Curaçao.

Google bedrijven en branches waarin je stage zou willen lopen op Curaçao

Door het hedendaagse internet wordt Curaçao steeds transparanter en is het eenvoudiger om contact te leggen met Curaçaose werkgevers. Google bedrijven en neem contact met ze op. Vraag naar de afdeling personeelszaken en kijk of er in jouw vakgebied stageplaatsen beschikbaar zijn en/of stuur een open sollicitatie. Werkgevers op Curaçao zijn gecharmeerd van studenten welke zelfstandig opzoek gaan naar een stage. Dit zegt namelijk ook iets over je karakter en de wil om zelfstandig zaken te regelen, zoals een buitenlandse stage.

Gebruik je social media kanalen en plaats een stageoproep

Geef op je social mediakanalen zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, etc. aan dat je opzoek bent naar een stage op Curaçao. Zorg voor een heldere omschrijven van het soort stage dat je zou willen lopen met daarbij de gewenste branche of soort bedrijven. Je zult zien hoe snel je reacties zult krijgen uit je eigen opgebouwde sociale omgeving. Post daarnaast een dergelijke oproep in Facebook groepen op Curaçao welke gaan over stages. Zeker Facebook wordt op Curaçao erg veel gebruikt door bedrijven. Daarnaast zijn er ook legio pagina op Facebook te vinden waar je vrijblijvend vragen kunt stellen over Curaçao. Zoek op termen zoals 'Durf te vragen Curaçao' of 'Durf te vragen-Korsou'. Daarnaast kun je ook zoeken op LinkedIn naar personen welke op Curaçao werkzaam zijn binnen een bedrijf welke je interessant vindt en deze vervolgens benaderen.

Inschrijven bij StageCuracao.com

Nu is StageCuracao.com in de basis ook een bemiddelaar maar bij ons kun je of gratis of voor een gereduceerd tarief een stage regelen. Indien de werkgever, welke een stagevacature heeft geplaatst aangeeft de bemiddelingskosten op zich te nemen dan betaal jij hiervoor niets! Bij een vacature op Stage Curaçao tref je in de omschrijving aan of de werkgever of de werknemer de kosten van de bemiddeling op zich dient te nemen. Daarnaast geven wij je ook de mogelijkheid om het 'Stage Kickbackpakket' af te nemen waarbij je gaat wonen in één van onze privé studentenhuizen aan de Telamonstraat 8 of Telamonstraat 43. We geven je dan een maandelijkse korting op de bemiddeling van je stage uit dankbaarheid dat je gebruik gaat maken van onze mooie studentenhuizen!

Informatie
 • Soort artikel
  Stages
 • Bron
  Stage Curaçao
 • Datum
  2021-03-07
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!