Site logo
Artikel

Als je in Nederland naar de supermarkt gaat zit er niet veel verschil tussen de ene supermarktketen en de andere. Je kiest meestal degene die het dichtste bij jouw huis zit. Op Curaçao zijn de verschillen veel groter. Het verschil zit hem in het aanbod van de producten, in prijs en het uiterlijk van de winkel. Hieronder een aantal winkels met omschrijving waar je uit kan kiezen!

Van den Tweel

Dit is als het ware een copy paste van de AlbertHeijn in Nederland. Als je hier naar binnen loopt heb je even het gevoel alsof je weer in Nederland bent. Zowel het aanbod als de looks van de winkel zijn hetzelfde als in Nederland. Het enige wat ze hier nog niet hebben is de zelfscan. De prijzen liggen hier wel heel hoog, dus voor je portemonnee kun je beter een andere winkel kiezen.

Best Buy

Qua uiterlijk van de winkel trekt deze winkel je misschien niet als eerste aan, maar sommige producten zijn hier veel goedkoper dan in de andere supermarkten op het eiland. Een voorbeeld hiervan is de magere kwark. In iedere supermarkt betaal je hier tussen de 8 en 10 Ang voor, dat is ongeveer 5 Euro voor een bak kwark. Bij de Best Buy kun je deze bak kwark van hetzelfde merk voor 5,5 Ang kopen, dus ongeveer 3 Euro! (Het is niet zo dat alle producten voor zoveel minder worden verkocht, dus je moet even de pareltjes er tussenuit pakken)

Vreugdenhil

Vreugdenhil is een mooie, grote supermarkt. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt. Je hebt hier niet zoals bij de Van den Tweel dezelfde producten als in Nederland, maar juist het Curaçaose aanbod. Als je het juist leuk vindt om het buitenlandse aanbod te proberen kun je hier heengaan. Ook is deze winkel de dichtstbijzijnde supermarkt als je woont aan de Telamonstraat, dus perfect voor een snelle boodschap.

Centrum

Centrum is een grote en luxe supermarkt. Hier heb je per product veel keuze. Vooral het aanbod in kaas, vlees, vis en zuivel is veel groter dan in de andere supermarkten. Als je (zoals ik) aan de Telamonstraat woont is het ook een paar minuten verder rijden dan de andere supermarkten. Wanneer wij hier heengaan is als we bijvoorbeeld een avond gaan borrelen en een lekkere borrelplank in elkaar willen zetten.

Mangusa hypermarket

De Mangusa is de grootste supermarkt uit dit lijstje. Je moet er ook het langste voor rijden, maar dan heb je ook wat! In deze winkel heb je zelfs een make-up- en verzorgingsafdeling, accessoires, borden, bestek en allerlei huishoudartikelen. Ook zit er een eetgelegenheid bij de winkel in. In de supermarkt zijn grote en hoge stellingen met daarin veel keuze uit eten en drinken. Ook is een groot deel van de supermarkt ingericht op vers vis en vlees. Een typisch buitenlandse supermarkt dus.

Dit zijn slechts 5 supermarkten om het verschil aan te duiden van het aanbod op Curaçao. Ik raad je aan om de deze, en de andere, supermarkten op het eiland te proberen en uit te vinden welke het beste bij jou past!

Informatie
  • Soort artikel
    Financien
  • Bron
    Bestemming Curaçao
  • Datum
    2023-01-03
Voeg hier je opmerking toe

Checklist Curaçao!

Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

Under construction - Planning: 5 mei 2023

Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

Vrijwilligerswerk Curaçao!

Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

Vervoer Curaçao

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

Horecawerk Curaçao!

Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

Stagelopen op Curaçao

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

Vergunning Curacao

Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

Huisvesting op Curaçao!

Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

Logo-Kamers op Curacao-Geel

Curaçao beleef je met elkaar!

Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!