Site logo
Omschrijving

Naast dat je de Christoffelberg moet hebben beklommen als je naar Curacao gaat is er nog een berg bijgekomen die je niet mag overslaan: de Tafelberg. De berg zit vlak bij Jan Thiel en is vanaf Mambo dus maar een kwartiertje rijden.

 

Je kunt er voor kiezen om de zonsopgang- of zonsondergang wandeling te doen. Bij de zonsopgang start je allemaal met een lampje op je hoofd en loop je het eerste stuk dus in het donker, waarna je de zon ziet opkomen als je boven bent en loop je weer in het licht terug. Bij de zonsondergang vertrek je met het daglicht, waarna je op de top de zonsondergang meemaakt en daarna loopt je met een lampje op je hoofd weer in het donder naar beneden. Deze beide walkingtours zijn onder begeleiding van een gids. In de tussentijd is er ook nog de mogelijkheid om de berg zelfstandig te beklimmen, want de paden zijn goed aangegeven. Toch kiezen de meeste mensen hier niet voor, omdat het een stuk minder leuk is.

 

De begeleide wandelingen moet je van te voren reserveren via Curaçao Activities.  Meestal is er plek op de vrijdag en/of zaterdag, en zondag. Voor een tour betaal je per persoon 20 Dollar. Hiervoor krijg je toegang tot de berg, een begeleide hike van 3,5 uur en een lampje te leen voor in het donker

 

Als je de berg gaat beklimmen wordt aangeraden om drinken mee te nemen een een tasje waarin je dit kunt bewaren. Je heb op sommige stukjes namelijk je handen nodig, dus die moeten vrij zijn. Ook raden ze aan om sportkleding aan te trekken en schoenen met grip.

Voorzieningen
Prijzen
  • Prijs
    Betaald

Checklist Curaçao!

Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

Under construction - Planning: 5 mei 2023

Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

Vrijwilligerswerk Curaçao!

Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

Vervoer Curaçao

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

Horecawerk Curaçao!

Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

Stagelopen op Curaçao

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

Vergunning Curacao

Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

Huisvesting op Curaçao!

Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

Logo-Kamers op Curacao-Geel

Curaçao beleef je met elkaar!

Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!