Site logo
Artikel

Het is vaak mooi weer op Curaçao, maar helaas net altijd!

De drie seizoenen van Curaçao

Curaçao heeft drie seizoenen: het windseizoen, de zomer en het regenseizoen. Het regenseizoen duurt ongeveer van september tot december. Bij een tropisch eiland horen natuurlijk ook tropische regenbuien. Door de strakblauwe luchten zou je bijna vergeten dat het soms hard kan regenen op het eiland. Je herkent een tropische regenbui aan het plotseling opkomen van harde wind en donkere wolken. Gedurende het hele jaar regent het natuurlijk op het eiland, maar in het regenseizoen zijn de buien wat heviger en houden langer aan.

Het regenseizoen

Het regenseizoen heeft veel voordelen voor het eiland, met name voor de natuur. Gedurende het jaar is het relatief droog, waardoor alle flora en fauna een flinke boost krijgt! Dit zorgt ervoor dat het eiland veranderd in een tropisch paradijs. De planten zijn extra groen en de dieren extra actief. Curaçao lijkt in deze periode veel op Costa Rica en Nicaragua.

Een ander fenomeen rond het regenseizoen is dat het in het westen heel hard kan regenen, terwijl je in het oosten heerlijk in de warmte op het strand kan genieten. Dit komt doordat in het westen meer gebergten zijn waardoor de wolken in dit gebied sneller breken.

Daarnaast is een regenbui lekker verfrissend na een lange dag in de zon te hebben gezeten!

Informatie
 • Soort artikel
  Cultuur
 • Bron
  Bestemming Curaçao
 • Datum
  2019-10-10
Location
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!