Site logo
Artikel

Wanneer je op Curaçao wil komen werken of stagelopen in de horeca dan krijg je ook te maken met de keuring van de GGD voor foodhandlers. Deze keuring betreft een vragenlijst van circa dertig vragen welke hoofdzakelijk over hygiene gaan. Hiermee wil de GGD testen of je over voldoende (algemene) kennis beschikt zodat je veilig kunt werken in de horeca met voedingsmiddelen.

Keuringskaart

Wanneer je wordt goedgekeurd dan ontvang je hiervan een keuringsbewijs. Deze keuringskaart dien je altijd bij je te hebben wanneer je aan het werk bent zodat je deze bij eventuele controles door de GGD kunt tonen.

De keuring

Voor de keuring hoeft geen afspraak gemaakt te worden. Wanneer je de keuring wil ondergaan meldt je je bij dienst 'Geneeskunde en Gezondheidszaken (vroeger: GGD), afdeling Hygienische dienst, kamer 4. Gelegen aan de Piscaderaweg 49, Zaquito. De keuring wordt afgenomen van maandag tot en met donderdag tussen 08:00 uur en 11:00 uur. Het resultaat ontvang je drie dagen na afname van keuring en bij een positief resultaat kun je de keuringskaart komen ophalen bij de hiervoor genoemde dienst. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 14:00 uur en 16:00 uur.  Ben je niet geslaagd dan dien je de test nogmaals te ondergaan.

Meenemen

Voor de keuring dien je de volgende zaken mee te nemen.

 • Identiteitsbewijs (sedula, rijbewijs of paspoort);
 • Een recente pasfoto;
 • Ang. 50.00 (enkel per pin te voldoen);
 • De oude keuringskaart (indien je de keuring eerder hebt doorlopen).
Informatie
 • Soort artikel
  Werken
 • Bron
  Horecawerk Curaçao
 • Datum
  2023-08-01
Location
 • 49 Piscaderaweg, Willemstad, Curaçao

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!