Site logo
Omschrijving

Wanneer je op Curaçao bent, mag je het beklimmen van de Christoffelberg zeker niet overslaan. De Christoffelberg is met zijn 372 meter het hoogste punt van Curaçao.

De Christoffelberg bevindt zich in het Christoffelpark in de richting van de weg naar Westpunt. Er zijn in het Christoffelpark meerdere wandelroutes, waaronder de klim van de berg.

Wanneer je de berg wilt beklimmen is het van belang om erg vroeg op te staan zodat het nog niet te warm is. Het park is van maandag tot en met zondag open van 6:00 tot 14:00, maar na 10:00 mag je niet meer beginnen met de klim. Als je echt vroeg gaat kan je misschien zelfs nog genieten van de zonsopgang. Je bent gemiddeld een uur bezig met de klim omhoog, maar dit hangt natuurlijk af van je conditionele staat.

De klim begint eerst met een wandelpad maar al snel moet je beter uitkijken waar je loopt doordat de stenen steeds groter worden. Hoe dichter je bij de top komt, hoe meer het echt klimmen wordt. Het laatste gedeelte heb je zeker handen en voeten nodig. Tussendoor kan je genieten van de mooie natuur en mooie uitzichten.

Eenmaal boven kan je genieten van het mooiste uitzicht van het eiland. Je kijkt uit over de zee en de mooie natuur die Curaçao te bieden heeft.

Het beklimmen van de Christoffelberg kost 25 gulden, maar als stagiair krijg je korting. Wanneer je je stagecontract laat zien kost het maar liefst 5 gulden. Ideaal voor de student dus!

Checklist Curaçao!

Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

Under construction - Planning: 5 mei 2023

Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

Vrijwilligerswerk Curaçao!

Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

Vervoer Curaçao

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

Horecawerk Curaçao!

Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

Stagelopen op Curaçao

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

Vergunning Curacao

Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

Huisvesting op Curaçao!

Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

Logo-Kamers op Curacao-Geel

Curaçao beleef je met elkaar!

Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!