Site logo

De grotten van Hato

De Grotten van Hato Als je toch op Curaçao bent is het wellicht ook leuk om wat cultuur te snuiven. De grotten van Hato zijn hier een uitstekende optie voor.  Studenten vinden het vaak erg leuk omdat het niet alleen interessant is, maar ook een leuke ervaring.  De naam zegt het al, maar de grotten zijn te vinden bij landhuis Hato, in de buurt van de luchthaven. De grotten zitten er niet zomaar. Ze werden vroeger namelijk gebruikt voor de slavenhandel. Gevluchte slaven doken hier onder. Voor die tijd werden de grotten echter al bewoond door de Arawak indianen. Er zijn dan ook oude grottekeningen te vinden. Naast de grotten is er ook een soort tuin. De tuin kan je zonder gids bewandelen. Ormatieblad worden alle verschillende cactussen en andere planten beschreven. De grotten bewonder je onder leiding van een gids die er het een en ander over vertelt. Je hebt dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Doordat de grotten boven de grond zitten is het erg warm en benauwd. Er zijn verschillende kamers en over elke kamer wordt wat verteld. Tussendoor kan je vleermuizen tegenkomen, de bewoners van de grotten. Het is een leuk uitstapje omdat je meer te weten komt over de geschiedenis van Curaçao en het is allemaal erg mooi om te zien. De grotten zijn elke dag geopend van 9:00 tot 16:00. Er zijn tours in verschillende talen waaronder Nederlands. Deze beginnen elk heel uur. Een tour door de grotten duurt ongeveer 20 minuten.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!