Site logo

Kura Hulanda Museum

Curaçao kent een enorm slavernij verleden. Het museum Kura Hulanda schetst een goed en indrukwekkend beeld van de Trans-Atlantische slavenhandel in zijn geheel. Het museum bevindt zich in Otrabanda, aan de havenstad Willemstad.

Het museum neemt je mee terug in de tijd. Er zijn verschillende kunstvoorwerpen uit West-Afrika te bewonderen, waaronder een beeldentuin. Hier komen de belangrijkste Afrikaanse invloeden op de Caribische cultuur naar voren. Zo kom je erachter hoe de Afrikaanse cultuur vandaag de dag nog terug te zien is in de Curaçaose en Caraïbische samenlevingen. Het museum is deels binnen en deels buiten, het is namelijk gebouwd rondom een pleintje waar de slaven vroeger aankwamen.

Het museum is maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 tot 16:30. Je kan er voor kiezen om zelf door het museum te lopen of met een tour mee te gaan. Wanneer je met een tour meegaat is het handig om van tevoren te bellen voor de exacte tijden en beschikbaarheid. Met een tour mogen namelijk maximaal 15 mensen mee. Je kan je ticket zowel bij het museum als online kopen.

 

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!