Site logo

LinkedIn Profiel Updaten

Maak je LinkedIn sollicitatieproof voor je Curaçao stage. Naast je curriculum vitae waaruit stagebedrijven je informatie halen zijn social media kanalen tegenwoordig er handig voor werkgevers om een beeld van je te vormen. Een van de belangrijkste kanalen hierin bij het solliciteren is LinkedIn. Zorg ervoor dat deze Up-To-Date is voordat je je sollicitaties verstuurd. Bijgaand doen wij je een aantal tips toekomen om goed voor de dag te komen op LinkedIn.

  • Schenk aandacht aan de samenvatting: werkgevers of HR-managers willen de tijd die ze hebben zo efficiënt mogelijk inzetten. Tijd om een curriculum vitae of LinkedIn profiel helemaal uit te lezen is er vaak niet waardoor ze deze snel zullen screenen. Het is dan belangrijk dat ze in die ‘snelle’ screening die punten uit je profiel pikken welke belangrijk zijn om de beschikbare stage in te vullen. Zorg ervoor dat er in je LinkedIn samenvatting die punten staan welke jouw doen opvallen boven de rest;
  • Een representatieve profielfoto: we zien toch nog vaak profielfoto’s voorbijkomen welke niet representatief zijn. Besteed hier wat tijd aan en zorg voor een rustige achtergrond waarop jij serieus overkomt als de perfecte kandidaat voor de stage;
  • Blijf je profiel bijhouden: zorg ervoor dat zaken welke belangrijk zijn voor je LinkedIn profiel continue worden bijgewerkt. Een verouderd profiel is minder interessant voor stagebedrijven waardoor ze wellicht een andere stagekandidaat contacten;
  • Pakkende kopregel: LinkedIn plaats automatisch je huidige baan als kopregel in je profiel. Als student zal dit wellicht barman/barvrouw of krantenbezorger zijn. Dat is niet iets waar je voor je stage naar opzoek bent. Verander dit in iets waaruit een stagebedrijf direct kan zien wat je zoekt of wie je bent? Bijvoorbeeld ‘Commerciële Student’ of ‘Stage zoekende HR-Student’;
  • Participeer op LinkedIn: Zorg ervoor dat je bereik groter wordt en leg contact met personen in de branche welke voor jouw belangrijk zijn. Post en re-post zo nu en dan artikelen welke je belangrijk vindt of geef inhoudelijke reacties op artikelen;
  • Buitenlandse taal: Op Curaçao is de voertaal binnen bedrijven vaak ‘Nederlands’ maar als een organisatie bijvoorbeeld de Engelse voertaal hanteert dan kan het handig zijn als je daar solliciteert dat je je LinkedIn taal hierin wijzigt. Het is toch lastiger voor een HR-manager van een stagebedrijf om je profiel goed door te kunnen nemen in een buitenlandse taal.

Ga direct van start en hou de bovenstaande stagetips en adviezen aan. Zorg ervoor dat je LinkedIn profiel Up-To-Date wordt en zeker ook blijft. Dan maak je meer kans op een leuke stage op Curaçao dan wanneer je hier geen aandacht aan besteedt.

Vraag, reageer en/of draag bij!

Opmerking toevoegen

Checklist Curaçao!

Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

Under construction - Planning: 5 mei 2023

Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

Vrijwilligerswerk Curaçao!

Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

Vervoer Curaçao

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

Horecawerk Curaçao!

Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

Stagelopen op Curaçao

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

Vergunning Curacao

Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

Huisvesting op Curaçao!

Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

Logo-Kamers op Curacao-Geel

Curaçao beleef je met elkaar!

Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!