Site logo
Artikel

Voor je naar Curaçao komt is het handig om je in te lezen over de cultuur van Curaçao. Dit maakt het wellicht makkelijker om je snel thuis te voelen en dan weet je een beetje wat je kunt verwachten. Curaçao is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, je zult dus veel uit de Nederlandse cultuur tegenkomen. Maar ook zijn er veel invloeden van andere culturen op het eiland.

De taal Papiaments

De Nederlandse taal is de officiële taal op Curaçao, maar het Papiaments is van vele lokale bewoners de moedertaal. Dus vele lokale bewoners van Curaçao zien dit als de officiële taal. Verder wordt er wat Engels en Spaans gesproken.

Omschakelen naar de relax stand

Vanuit Nederland ben je waarschijnlijk gewend dat alles gehaast gaat. Verkeer, werk, afspraken, alles moet gehaast. Dat wordt wel even omschakelen als je naar Curaçao komt. Alles gebeurt hier lekker rustig, geen stress. Dit heeft natuurlijk ook wel met de temperaturen te maken, want met de warmte doe je nou eenmaal wat rustiger aan. Hou er dus rekening mee dat bijvoorbeeld afspraken wel eens later kunnen beginnen.

Informatie
 • Soort artikel
  Cultuur
 • Bron
  Bestemming Curaçao
 • Datum
  2021-07-31
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!