Site logo

Vliegen en nog geen 18?

Wanneer je nog geen 18 bent en je gaat stage lopen op Curacao dan heb je voor het vliegen toestemming nodig van je ouders of verzorgers. Je hebt hiervoor een brief nodig waarin staat dat je toestemming hebt om de vlucht naar Curaçao ten behoeven van je stage te mogen maken. Wanneer je dit bewijs niet kunt overhandigen dan zal de vliegmaatschappij je niet toelaten op de vlucht. Vanaf 12 jaar mag je wettelijk zonder begeleiding vliegen maar voor je 18de heb je hier nog wel toestemming voor nodig.

Informatie vliegmaatschappij en rijksoverheid

Neem contact op met de vliegmaatschappij waar je een ticket hebt geboekt. Vraag hier naar de specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen om te mogen vliegen wanneer je nog geen 18 jaar bent. Om toestemming te krijgen van je ouders download je het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland’ op de website van de rijksoverheid. Hier staan vervolgens ook alle instructies op welke wijze het formulier ingevuld dient te worden en wat je qua documentatie toe dient te voegen om te mogen vliegen.

Vertegenwoordiging van Curaçao in Nederland

Conform de Curaçaose wetgeving ben je net zoals in Nederland onder je 18de levensjaar minderjarig. Om deze reden kun daarom niet zelfstandig op Curaçao verblijven. Op Curaçao zal een voogd aangesteld moeten worden welke je bij calamiteiten bij kan staan. Heb je dat niet dan bestaat er een grote kans dat je bij aankomst op Curaçao wordt geweigerd en met dezelfde vlucht terug gaat. Neem voor vragen over voogdij contact op met de vertegenwoordiging van Curaçao in Nederland via de onderstaande link. Op deze website tref je onder formulieren ook nog een voorbeeld aan voor het vliegen wanneer je nog geen 18 jaar bent.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!