Site logo

Ziektekostenverzekering

Hou er goed rekening mee dat als je voor een aantal maanden gaat stage lopen op Curaçao dat je zorgverzekering doorloopt. Het is voor een werkgever op Curaçao niet mogelijk om je via je stage te laten verzekeren omdat je daarvoor ingeschreven dient te staan op Curaçao. Bij een stage zal dat niet het geval zijn. Je blijft gewoon ingeschreven staan in Nederland waardoor het kan zijn dat je gedurende je stage op Curaçao niet onder de Nederlandse dekking valt. Hou er ook rekening mee dat je zorgverzekering in Nederland alleen die hoogte van medische zorg dekt welke in Nederland gelden. Indien je op Curaçao een behandeling ondergaat welke duurder is dan in Nederland dan kan het zijn dat je verantwoordelijk bent voor het verschil in de behandelingskosten. Om deze redenen adviseren wij je om:

 • Allereerst contact op te nemen met je huidige zorgverzekering en daar duidelijk aan te geven dat je plannen hebt om voor een x-aantal maanden stage te gaan lopen op Curaçao;
 • Na te vragen of de ziektekostendekking welke je in Nederland hebt ook gedurende je stageperiode op Curaçao van toepassing is;
 • Te vragen wat de kosten van een aanvullende buitenlandse verzekering zijn en deze te vergelijken met verzekeraars welke zich specialiseren in buitenlandse verzekeringen zoals Oom verzekeringen;
 • Neem daarnaast ook contact op met de Sociale Verzekeringsbank in Nederland en vraag of je verplicht bent de Nederlandse basisverzekering aan te moeten houden of deze tijdelijk kan schorten. Dit maakt het verschil of je een aanvullende of een volledige verzekering bij een verzekeraar af kan nemen;
 • De prijzen van de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en hier een keuze in te maken welke voor jouw specifiek de beste optie is.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!