Site logo

Wat te doen bij een ongeluk?

Het kan ons allemaal overkomen en jou helaas gedurende je stage op Curaçao ook! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer je betrokken raakt in een verkeersongeluk dan zijn er op Curaçao een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Buiten om dat je rustig blijft en niet de discussie aangaat met de tegenpartij geven wij je de onderstaande tips en adviezen.

 • Alle ongelukken op Curaçao tussen vervoersmiddelen worden in principe niet door de politie maar door Road Service in behandeling genomen. Controleer bij een ongeluk eerst of er niemand gewond is. Indien dit het geval is dan bel je eerst een ambulance 912. Hierna bel je gelijk Road Service op telefoonnummer 199. Deze nemen het ongeluk verder in behandeling voor de verzekeraars van Curaçao;
 • Op Curaçao verplaats je je vervoersmiddel na het ongeluk niet. Ook al blokkeer je de weg je wijzigt de ontstane situatie niet. Als je dit toch doet en de auto aan de kant van de weg parkeert wordt het voor Road Service moeilijk om de situatie goed in kaart te brengen;
 • Bel nadat je Road Service hebt gebeld ook gelijk je verhuurder van de studentenauto of scooter. Deze kan je helpen bij de afwikkeling van het ongeluk en weet waar het vervoermiddel naartoe gesleept dient te worden indien je niet meer kunt rijden;
 • Zorg ervoor dat je de autopapieren van het vervoersmiddel bij de hand hebt wanneer Road Service arriveert. Dit hebben zij nodig om de schade in behandeling te nemen. Je autopapieren bestaan uit de wegenbelastingkaart, keuringskaart en het verzekeringsbewijs. Buiten deze papieren om laat je je rijbewijs zien of een andere vorm van ID;
 • Niet iedereen op Curaçao is helaas verzekerd of beschikt over een rijbewijs. Soms krijg je dus na een aanrijding het verzoek van de tegenpartij om het onderling op te lossen. Doe dat niet! Laat te allen tijde Road Service komen;
 • Als alles is afgehandeld door Road Service en je beschadigde auto is afgevoerd ga dan in gesprek met je verhuurder wat de mogelijkheden zijn voor vervangend vervoer. Je wil na een aanrijding het liefst zo snel mogelijk weer mobiel zijn op Curaçao.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!