Site logo

Lopen en fietsen op Curaçao

Vaak krijgen wij de vraag van onze huurders of ze lopend of fietsend naar hun werk of stage kunnen komen. Alles kan maar aanraden doen wij het zeker niet! Het verkeer, de wegen en het klimaat zijn niet ingesteld op fietsers en lopers. Wel wordt er veel gelopen en gefietst op sportief gebied maar het wordt minimaal gebruik als vervoer voor woon en werkverkeer. 


Vaak wordt er in eerste instantie gedacht om dicht bij het werk of de stage te gaan wonen zodat je dan eventueel zou kunnen lopen. Hou er rekening mee dat een wandeling van vijf minuten op Curaçao naar je stage al ver is en je komt 100% zeker bezweet aan op je stage. Daarnaast is je stageplaats ook niet de enige plek waar je je naartoe moet kunnen verplaatsen. Denk hierbij aan boodschappen doen, naar de stranden en of de eventuele uitgaansgelegenheden.  


Wij raden je altijd aan om niet zozeer te kijken naar je stageplaats en hier zo dichtmogelijk bij te gaan wonen. Maar ga centraal wonen zodat je naast het vervoer naar je stage ook dichtbij de andere belangrijke plekken bent. Centrale wijken zijn Vredenberg, Marie Pampoen, Salinja en Pietermaai. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer dan is het altijd belangrijk om te weten dat dit overdag redelijk goed geregeld is maar in de avonduren niet meer. 


Kun je je veroorloven om iets van een scooter of auto te huren dan is dat geen ‘must’ maar het maakt je stage op Curaçao wel veel makkelijker. Wat wij ook vaak zien is dat studenten en jongeren, welke woonachtig zijn in de grotere studentencomplexen op Curaçao vaak een auto delen. Dan ben je minder kosten kwijt en toch mobiel. Denk hierbij aan woningen zoals Villa Telamon 43 en Villa Telamon 8

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!