Site logo

Aandachtspunten bij het huren van een studentenauto of scooter

Ga je stage lopen of werken op Curaçao dan is het beschikken over een vervoersmiddel een zeer fijne bijkomstigheid. Er zijn de laatste jaren legio aan autoverhuurders bijgekomen welke auto’s en scooters verhuren. De voorwaarden per autoverhuurder verschillen behoorlijk van elkaar en wij kunnen ons voorstellen dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Bijgaand tref je een opsomming aan van punten/voorwaarden waar je even op moet letten voordat je een auto of scooter gaat huren op Curaçao. Diefstal gevoeligheid van het automerk
 • Een nieuwe mooie Kia Picanto, Hyundai i10 of Chevrolet Spark,  met alles d’r op en d’r aan is natuurlijk fantastisch om in te rijden maar weet wel dat de onderdelen van deze type auto’s diefstal gevoelig zijn. Ook al ben je op zo’n moment allrisk verzekerd de verhuurder zal in de meeste gevallen het eigen risico aan je doorrekenen. Zorg er dus voor dat als je dit merk auto wil huren dat alle voorzorgsmaatregelen door de verhuurder zijn genomen zodat diefstal geminimaliseerd wordt.
Gebruik een stuurslot
 • Ook wanneer je huur(studenten)auto beschikt over een goed alarm gebruik ook altijd een stuurslot. Vraag hierna bij je verhuurder. Als er twee auto’s op dezelfde plaats staan geparkeerd en één heeft een stuurslot dan is de kans groot dat deze auto met rust wordt gelaten.
Auto alarm (afstandsbediening slot)
 • Beschikt je auto over een afstandsbediening om je deuren te openen pas dan een beetje op met waar je je sleutel bewaard. Het is voor een crimineel eenvoudig je auto te traceren wanneer deze je sleutel heeft te bemachtigen.
Kamer van Koophandel
 • Kijk of de verhuurder officieel staat ingeschreven bij de Curaçaose Kamer van Koophandel. Er zijn ook veel verhuurders welke auto’s verhuren zonder aangemeld te zijn als een bedrijf. Het probleem hierbij is dat het kan zijn dat je bij een ongeval niet goed verzekerd bent. Om te kunnen controleren of een autoverhuurder ingeschreven staat ga je naar het register van de kamer van koophandel. Vul hier het verkregen Kamer van Koophandel nummer in of de bedrijfsnaam.
Wa- of Allriskverzekering en eigen risico Laat je goed informeren wat de consequenties zijn bij een ongeval wanneer je WA of Allrisk verzekerd bent in combinatie met je eigen risico. Wij maken vaak mee dat huurders enigszins verontwaardigd zijn dat er kosten zijn om schades te dekken wanneer ze allrisk verzekerd zijn. Uiteraard zijn de voorwaarden van de verhuurder waar je de auto of scooter hebt afgenomen van toepassing. Hieronder tref je een algemeen overzicht aan van de eventuele kosten van schades bij eventuele incidenten. WA-verzekering Een WA-verhuurverzekering dekt enkel de schade aan derden (met uitzondering van inzittenden). Eventuele schade aan het gehuurde vervoersmiddel of diefstal van het voertuig zijn niet gedekt en dienen door de huurder te worden vergoed aan de verhuurder.
 • Schade door schuld: in het geval dat de huurder schade toebrengt aan het voertuig door eigen schuld dan dient de schade aan het voertuig door de huurder volledig te worden vergoed aan de verhuurder.
 • Schade door derden: in het geval dat een derde partij schade toebrengt aan het gehuurde vervoersmiddel dan is de schade gedekt door de verzekering van de derde partij. De verhuurder is gerechtigd de borg van de huurder te behouden totdat de schade door de tegenpartij is gedekt.
 • Schade/verlies door diefstal: in het geval van schade of verlies door diefstal van het voertuig of onderdelen daarvan dan dient de huurder de verhuurder schadeloos te stellen. Hierbij betreft het maximale bedrag de dagwaarde van het voertuig minus de wrakwaarde, indien deze vast te stellen is.
  • Dagwaarde: de dagwaarde van het vervoersmiddel is van belang voor het bepalen van het schadebedrag bij diefstal of een total loss schade. De hoogte van dit bedrag wordt vermeld in de huurovereenkomst.
  • Wrakwaarde: de wrakwaarde betreft de restwaarde van het vervoersmiddel wanneer deze total loss wordt verklaard. Dit bedrag dient te worden verrekend met de dagwaarde van het vervoersmiddel om de eindafrekening bij diefstal of total loss schade te kunnen bepalen.
Allriskverzekering een Allrisk-verhuurverzekering dekt naast de schade aan derden ook de schade aan het eigen/gehuurde vervoersmiddel. Tevens is het voertuig gedekt voor schade/verlies door diefstal.
 • Schade door schuld: in het geval dat de huurder schade toebrengt aan het voertuig door eigen schuld dan dient de schade te worden vergoed tot maximaal het eigen risico bedrag. Hierbij kan de verhuurder de borgsom gebruiken voor de herstelwerkzaamheden, welke vervolgens door de huurder aangevuld dient te worden.
 • Schade door derden: in het geval dat een derde partij schade toebrengt aan het gehuurde vervoersmiddel dan is de schade gedekt door de verzekering van de derde partij. De verhuurder is gerechtigd de borg van de huurder te behouden totdat de schade door de tegenpartij is gedekt.
 • Schade/verlies door diefstal: de huurder is verzekerd in het geval van diefstal. De enige kosten welke de huurder dient te vergoeden aan de verhuurder is het afgesproken eigen risico bedrag staande in de verhuurovereenkomst.
Inzittendenverzekering Zowel een WA-verzekering als een allriskverzekering dekt niet de schade bij een ongeval aan inzittenden door toedoen van de bestuurder. In de verhuurovereenkomst dient te worden vermeld of deze verzekering inclusief de verhuurprijs wordt aangeboden of dat deze extra moet worden bijbesteld. Neem de bovenstaande tips en informatie mee bij de keuze van het huren bij een studentenauto en of scooter zodat je een goede beslissing maakt voor je stageperiode op Curaçao.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!