Site logo

Alcohol in het verkeer

Ga je stage lopen op Curaçao en huur je daarbij ook een studentenauto of scooter? Pas dan met het rijden in de nachtelijke uren even extra goed op. Het gebruik van alcohol in het verkeer wordt nog niet door iedereen zo serieus genomen. Voor de duidelijkheid. Rijden onder invloed is op Curaçao ook strafbaar, net zoals in Nederland. De laatste jaren worden er bij uitgaansgelegenheden na de uitgaansavond ook meer gecontroleerd door de Curaçaose politie welke ook over blaastesten beschikt. Omdat het openbaar vervoer in de nacht niet rijdt en taxi’s relatief kostbaar zijn rijden de meeste mensen zelf. Hou rekening met alcohol in het verkeer en hanteer de onderstaande adviezen.

 • Spreek voor het uitgaan met je huisgenoten af wie de BOB is en laat dit niet afhangen tot het einde van de avond;
 • Heb je het gevoel dat je BOB toch heeft gedronken kijk dan of iemand anders kan rijden of neem met elkaar een taxi welke je veilig naar huis brengt;
 • Hou gedurende de nacht wat meer afstand van medeweggebruikers. Mocht je iemand treffen welke wel heeft gedronken dan kan het zijn dat de reactiesnelheid van deze bestuurder wat minder snel is;
 • Hou er rekening mee dat je niet verzekerd bent wanneer je een ongeluk veroorzaakt met alcohol op. Alle kosten van schades aan je studentenauto en van derden komen voor je privé rekening.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!