Site logo

Curaçao & Heimwee

Heimwee, het kan iedereen overkomen en je hoeft je er absoluut niet voor te schamen! Je bent aangekomen op Curaçao, je bent gaan wonen in een leuk studenten- jongerenhuis en je eerste stage of werkdagen waren een succes. Maar toch heb je een gevoel van heimwee en mis je het thuisfront. Dit is volstrekt te begrijpen omdat alles op Curaçao toch even weer iets anders is als in Nederland. Wellicht dat de onderstaande tips je helpen om sneller van je heimwee gevoel af te komen maar wat je ook doet, heimwee heeft even tijd nodig.

 • Hou uiteraard contact met het thuisfront maar probeer dit ook weer wat te minimaliseren en socialize zoveel mogelijk met medestudenten op Curaçao;
 • Vermijdt om de bovenstaande reden ook enigszins alle sociale media kanalen. Anders zie je wellicht allerlei zaken voorbij komen van vrienden en vriendinnen welke je ook niet had willen missen. Dat gebeurd ook niet want een paar maanden later ben je er gewoon weer bij als je je stage tot een succes hebt afgerond;
 • Geef jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe omgeving. Het is te begrijpen dat je het liefst zo snel mogelijk van je heimwee gevoel af wil maar dat gaat niet altijd. Accepteer dat sommige zaken wat meer tijd nemen op Curaçao dan thuis;
 • Praat erover met medestudenten. Je zult er versteld van staan hoeveel studenten er in grotere of mindere mate last hebben van heimwee; 
 • Zorg voor leuke afleiding. Plan met je huisgenoten leuke uitjes in gedurende de avonduren en/of de weekenden. Ga vooral niet in je eentje op je kamer liggen. Trek je er niet op uit, dan gaat er ook niets gebeuren;
 • Ga sporten. Naast dat dit sociale contacten met zich meebrengt voel je je ook fit en kan je de ‘wereld’ weer met meer energie aan;
 • Kom je er niet uit? Praat er dan over met je stagebegeleider, beheerder van je woning of studiebegeleider. Al deze personen hebben vaker studenten begeleid met heimwee en wellicht kunnen ze jou ook helpen met waardevolle tips of adviezen. Vaak is een luisterend oor al genoeg om je weer op weg te helpen.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!