Site logo

Curaçao & Ongedierte

Mieren, maden, kakkerlakken, muizen en ratten. Als je gaat wonen op Curaçao is er een kans dat je ze een keer tegen gaat komen. Geruststellend is dat je deze bezoekjes voor het grootste gedeelte in eigen hand hebt. Laat je veel eetbare resten liggen op het aanrecht, verschoon je niet dagelijks je afvalemmer en maak je niet goed schoon dan vinden deze insecten tijdens je verblijf de weg naar jouw!

De reden is dat insecten een perfecte ‘neus’ hebben om etenswaren en voeding op te zoeken. Laat je in je thuisland de broodkruimels nog wel eens op het aanrecht liggen. Hier op Curaçao wordt dit meteen afgestraft. Zorg er dus voor dat je te alle tijden na het bereiden van eten je leefomgeving reinigt. Dan is de kans ‘kleiner dat je dit ongedierte tegen gaat komen welke je in grote gaten ook ziek kunnen maken. 


Wonen Curaçao ongedierte tips

 • Was na het bereiden van voedsel direct af;
 • Laat geen voedingsmiddelen open staan maar dek dit af door zakjes en/of afsluitbare bakjes;
 • Bewaar voedingsmiddelen in de koelkast;
 • Etc.

 

Bij het wonen op Curaçao komt dus ook een stukje hygiëne om de hoek kijken. Hou je hieraan en dan zal je deze insecten gedurende je verblijf buiten de Curaçaose deur houden.

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!