Site logo

Shete Boka park

Naast het grootste en bekendste nationale park van Curaçao, het Christoffelpark ligt het nationale park Shete Boka. Het park bevat ongeveer 10 kilometer van de ruige noordkust van het eiland. Dit park heeft niet de parelwitte stranden met helder blauw water maar de zee is hier ruw en er zijn hoge golven die tegen de rotsen aanslaan. Shete Boka betekent letterlijk ”zeven inhammen of baaien”.

De meeste mensen bezoeken het park vanwege de grot ”Boka Tabla”. Je kan maar via één zijde van het land bij deze grot komen. Vanaf de andere zijde stroomt de opgestuwde zee naar binnen. Dit is erg gaaf om te zien.

Een andere bekende spot van het park is ”Boka Pistol”. Het geluid van de golven die tegen de rotsen aanslaan klinkt als het afgaan van een pistool, vandaar de naam. Het water komt zo hard tegen de kust dat het omhoog spat, dit is mooi om te zien en levert zeker mooie foto’s op.

De zee heeft in het park ook voor een soort brug gezorgd. Deze natuurlijke brug heet ”Boka Wandomi”.

De verschillende baaien zijn allemaal beschermde broed plekken van drie verschillende soorten zeeschildpadden. Grote kans dat je deze eieren of zelfs de zeeschildpadden kan bewonderen

Er zijn 2 verschillende wandelroutes maar je zou ook met de auto langs de inhammen kunnen gaan. Maar wanneer je met de auto gaat zal je nog steeds stukken moeten lopen.

Het park is elke dag geopend van 9:00 tot 17:00. Bij de ingang kunnen de kaarten met wandelroutes gekocht worden. Een wandeling duurt ongeveer een uur.

Wanneer je de ruwe kant van de zee wilt leren kennen is dit zeker een aanrader!

Vraag, reageer en/of draag bij!

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Opmerking toevoegen

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!