Site logo
Artikel

Wanneer je stage gaat lopen zijn er eindeloos veel opties. Binnenland of buitenland? In Europa of buiten Europa? Maar wat maakt Curaçao nou de ideale stageplek?

Waarom stage lopen in het buitenland

Te beginnen met dat stagelopen in het buitenland een goede keuze is. Stagelopen in het buitenland laat zien dat je een avonturier bent, dat je wilt leren en ontdekken. Dit staat natuurlijk goed op je CV. Ook is het goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert op eigen benen te staan in een totaal nieuwe en ook nog eens buitenlandse omgeving. Dit maakt je erg zelfstandig. Genoeg over stagelopen in het buitenland zelf. Van alle plekken op de wereld, wat maakt Curaçao nou echt dé ideale stageplek?

Voel je snel thuis op Curaçao

Allereerst is Curaçao natuurlijk onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit zie je heel erg terug op het eiland, door bijvoorbeeld producten maar ook doordat er grotendeels Nederlands wordt gesproken. Het is eigenlijk net Nederland in de tropen, dit kan ervoor zorgen dat je makkelijk went en je snel thuis voelt.

Veel sociale contacten

Ook is Curaçao een enorm populaire plek onder stagiaires. Het stageaanbod is enorm gevarieerd en er zijn in elke sector wel stages te vinden. Je komt veel leeftijdsgenootjes tegen en mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Je ontmoet super veel nieuwe mensen en komt elkaar veel tegen op alle leuke feestjes die Curaçao te bieden heeft.

Unieke huisvesting

Doordat het een populaire plek is voor stagiaires is er ook unieke huisvesting te vinden. Zo woon je op grote complexen met veel leeftijdsgenoten waardoor je nooit alleen zult zijn. Villa's met zich op zee en een groot zwembad en/of privé bar behoren tot de opties.

Geen taalbariére

In de meeste branches waar je stage kunt lopen is de spreektaal Nederlands. Om die zul je vaak geen taalbariére ervaren. In stages zoals in de zorg en of opleidingen kan het wel voorkomen dat hier ook papiaments wordt gesproken.

Weekend vakantiegevoel

Los van je stage heb je natuurlijk ook vrije dagen. Hoe lekker dat je buiten je stage om kan genieten van alle mooie stranden, happy hours en ander moois op het eiland. Een vakantiegevoel tussen je stage door.

Curaçao, het ideale stage eiland

De combinatie van feestjes, mooie stranden én stage maakt het de ideale stageplek. En zeg nou even eerlijk, hoe chill is het om de regen en kou in Nederland te ontvluchten en lekker de warmte op te zoeken. Dus! Wil jij ook graag stage lopen op Curaçao? Bekijk dan hier onze mogelijkheden waarbij wij jou gaan helpen aan de ideale stage op Curaçao.

Informatie
 • Soort artikel
  Stages
 • Bron
  Stage Curaçao
 • Datum
  2020-11-03
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!