Site logo
Artikel

Ga je stage lopen of werken op Curaçao dan is het beschikken over een vervoersmiddel een zeer fijne bijkomstigheid. Er zijn de laatste jaren legio aan autoverhuurders bijgekomen welke auto’s en scooters verhuren. De voorwaarden per autoverhuurder verschillen behoorlijk van elkaar en wij kunnen ons voorstellen dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Bijgaand tref je een opsomming aan van punten/voorwaarden waar je even op moet letten voordat je een auto of scooter gaat huren op Curaçao.

Diefstal gevoeligheid van het automerk

Een nieuwe mooie Kia Picanto, Hyundai i10 of Chevrolet Spark,  met alles d’r op en d’r aan is natuurlijk fantastisch om in te rijden maar weet wel dat de onderdelen van deze type auto’s diefstal gevoelig zijn. Ook al ben je op zo’n moment allrisk verzekerd de verhuurder zal in de meeste gevallen het eigen risico aan je doorrekenen. Zorg er dus voor dat als je dit merk auto wil huren dat alle voorzorgsmaatregelen door de verhuurder zijn genomen zodat diefstal geminimaliseerd wordt.

Gebruik een stuurslot

Ook wanneer je huur(studenten)auto beschikt over een goed alarm gebruik ook altijd een stuurslot. Vraag hierna bij je verhuurder. Als er twee auto’s op dezelfde plaats staan geparkeerd en één heeft een stuurslot dan is de kans groot dat deze auto met rust wordt gelaten.

Auto alarm (afstandsbediening slot)

Beschikt je auto over een afstandsbediening om je deuren te openen pas dan een beetje op met waar je je sleutel bewaard. Het is voor een crimineel eenvoudig je auto te traceren wanneer deze je sleutel heeft te bemachtigen.

Kamer van Koophandel

Kijk of de verhuurder officieel staat ingeschreven bij de Curaçaose Kamer van Koophandel. Er zijn ook veel verhuurders welke auto’s verhuren zonder aangemeld te zijn als een bedrijf. Het probleem hierbij is dat het kan zijn dat je bij een ongeval niet goed verzekerd bent. Om te kunnen controleren of een autoverhuurder ingeschreven staat ga je naar het register van de kamer van koophandel. Vul hier het verkregen Kamer van Koophandel nummer in of de bedrijfsnaam.

Verzekeringen

Als je een studentenauto of scooter gaat huren op Curaçao dan zul je deze moeten verzekeren via de verhuurder. Hierin heb je aantal keuzes met verschillende dekkingsgraden. Wij zien vaak bij stagiaires dat er na een incident toch vaak onduidelijkheden ontstaan over de dekking van de eventuele schade welke via de verzekering of privé dient te worden voldaan. De voorwaarden in de polis en huurovereenkomst van de verhuurder zijn bij incidenten altijd leidend.

WA-Verzekering

Een WA-verhuurverzekering dekt enkel de schade aan derden (met uitzondering van inzittenden). Eventuele schade aan het gehuurde vervoersmiddel of diefstal van het voertuig zijn niet gedekt en dienen door de huurder te worden vergoed aan de verhuurder.

 • Schade door schuld: in het geval dat de huurder schade toebrengt aan het voertuig door eigen schuld dan dient de schade aan het gehuurde voertuig door de huurder volledig te worden vergoed aan de verhuurder.
 • Schade door derden: in het geval dat een derde partij schade toebrengt aan het gehuurde vervoersmiddel dan is de schade gedekt door de verzekering van de derde partij. De verhuurder is in sommige gevallen gerechtigd de borg van de huurder te behouden totdat de schade door de tegenpartij is gedekt.
 • Schade/verlies door diefstal: in het geval van schade of verlies door diefstal van het voertuig dan dient de huurder de verhuurder schadeloos te stellen. Hierbij betreft het maximale bedrag de dagwaarde van het voertuig minus de wrakwaarde, indien deze vast te stellen is.
  • Dagwaardede dagwaarde van het vervoersmiddel is van belang voor het bepalen van het schadebedrag bij diefstal of een totall los schade. Zorg ervoor dat de hoogte van dit bedrag in de verhuurovereenkomst staat zodat je daar niet achteraf discussies over krijgt.
  • Wrakwaardede wrakwaarde betreft de restwaarde van het vervoersmiddel wanneer deze totall los wordt verklaard. Dit bedrag dient te worden verrekend met de dagwaarde van het vervoersmiddel om de eindafrekening bij diefstal of totall los schade te kunnen bepalen.


All risk verzekering

Een Allrisk-verhuurverzekering dekt naast de schade aan derden ook de schade aan het eigen vervoersmiddel. Tevens is het voertuig gedekt voor schade/verlies door diefstal.

 • Schade door schuld: in het geval dat de huurder schade toebrengt aan het voertuig door eigen schuld dan dient de schade te worden vergoed tot maximaal het eigen risico bedrag. Hierbij vervalt over het algemeen de borgsom welke aangevuld dient te worden.
 • Schade door derden: in het geval dat een derde partij schade toebrengt aan het gehuurde vervoersmiddel dan is de schade gedekt door de verzekering van de derde partij. De verhuurder is in sommige gevallen gerechtigd de borg van de huurder te behouden totdat de schade door de tegenpartij is gedekt.
 • Schade/verlies door diefstal: de huurder is verzekerd in het geval van diefstal. De enige kosten welke de huurder dient te vergoeden aan de verhuurder is het afgesproken eigen risico bedrag staande in de verhuurovereenkomst.


Eigen risico

In combinatie met een allrisk verzekering kun je met je verhuurder een eigen risico bedrag afspreken. Dat is vervolgens het maximale bedrag dat de verhuurder bij de huurder kan claimen bij schades. In sommige gevallen is het ook mogelijk om het eigen risico bedrag af te kopen.


Inzittenden verzekering

Of je nu een WA-Verzekering of Allrisk verzekering afneemt de inzittenden van je studentenauto zijn hiermee niet gedekt. Hiervoor dien je een aparte inzittendenverzekering af te sluiten. Vraag altijd na bij de verhuurder of deze bij de prijs is inbegrepen of dat je deze kan toevoegen aan je verzekeringen. Voor eventuele schades aan passagiers ben je anders niet gedekt wanneer het ‘ongeluk’ door toedoen van jouw is gebeurd.


Aansprakelijkheidsverzekering

In 99% van de gevallen dekt een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering geen schade aan of ontstaan door voertuigen. Hou hier goed rekening mee. Lees voor de zekerheid goed je polissen door van je huidige verzekeringen.

Informatie
 • Soort artikel
  Verzekeringen
 • Bron
  Vervoer Curaçao
 • Datum
  2022-11-09
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!