Site logo
Artikel

Als je de Nederlandse media moet geloven is Curaçao maar een gevaarlijk eiland. Wij en vele eilandbewoners met ons zijn van mening dat dit niet de realiteit is. Curaçao is net als iedere andere grote stad ter wereld; je bent alert, gebruikt je gezonde verstand en past jouw normale voorzorg- en veiligheidsmaatregelen toe. In deze en andere posts vind je tips om je een fantastische en veilige stageperiode op Curaçao te bezorgen.

Veiligheid tijdens het uitgaan

Tijdens het uitgaan op Curaçao komt je voornamelijk gezellige, open en enthousiaste mensen tegen maar er kunnen ook gasten aanwezig zijn met andere intenties. Hou hier rekening mee en hanteer de volgende basis voorzorgsmaatregelen welke je ook elders op de wereld toe zou passen.

Veiligheidtips tijdens het uitgaan

 • Hou zowel overdag als ’s avonds je tas, sleutels, telefoon en andere waardevolle zaken in het oog of in je zak en laat het niet los slingeren. Zeker op stranden en uitgaansgelegenheden kunnen criminelen hier actief naar zoeken. Heb je op het strand de behoefte om met elkaar te gaan zwemmen, laat dan altijd één persoon achter om op de spullen te passen;
 • Geef nooit zomaar aan vreemden je gegevens (naam, adres, telefoonnummer, etc.) dan wel gegevens van je gehuurde accommodatie;
 • Pas op met autosleutels waar een autosensor of alarm op zit. Indien die sleutel wordt gestolen of bij verlies is de auto snel te traceren; meld verlies/diefstal van je autosleutel direct aan verhuurder van de auto;
 • Ga 's avonds niet pinnen op stille plaatsen. Op de meeste plaatsen kun je tegenwoordig gewoon met pin betalen. Let ook op voor skimming. Ook dit gebeurt helaas op Curaçao;
 • Beschik je over meerdere betaalpassen? Neem deze dan niet allemaal tegelijkertijd mee of indien je wel meerdere meeneemt, verspreidt deze over tas/broek/portemonnee, etc;
 • Wees voorzichtig met het dragen van waardevolle sieraden, horloges, zonnebrillen, etc;
 • Zorg ervoor dat er in je tas of portemonnee geen informatie zit van je woonadres om te voorkomen dat een dief OOK je woning weet te vinden. Bij diefstal/verlies van woningsleutels, meld je dit gelijk bij de beheerder zodat deze de sloten kan vervangen. Wacht daar niet mee!
Informatie
 • Soort artikel
  Veiligheid
 • Bron
  Bestemming Curaçao
 • Datum
  2020-03-12
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!