Site logo
Artikel

Als je de Nederlandse media moet geloven is Curaçao maar een gevaarlijk eiland. Wij en vele eilandbewoners met ons zijn van mening dat dit niet de realiteit is. Curaçao is net als iedere andere grote stad ter wereld; je bent alert, gebruikt je gezonde verstand en past jouw normale voorzorg- en veiligheidsmaatregelen toe. In deze en andere artikelen vind je tips om je een fantastische en veilige periode op Curaçao te bezorgen.

Veiligheid na het uitgaan

Het uitgaan op Curaçao is fantastisch! Met vele stagiaires van je studentenhuis en anderen woningen ga je leuke tijden meemaken in het uitgaansleven van Curaçao. Maar let bij het einde van je uitgaansavond en je vertrek richting huis op de volgende veiligheidsaspecten. Niets is voor een crimineel zo eenvoudig om toe te slaan als jij nog in extase bent van je uitgaansavond en wellicht minder oplettend bent. Negen van tien incidenten vloeit voort vanuit het uitgaansleven. Dat heeft niets te maken met de horecazaak of het studentenhuis waar je verblijft. Dit heeft er puur mee te maken dat de crimineel weet dat dit een onopmerkzaam moment voor je is waarop deze eenvoudig toe kan slaan.

De tips over veiligheid na het uitgaan

 • Ga na het uitgaan nooit te voet naar huis, ook niet als je met meerdere personen bent. Hier wachten criminelen op. Je bent dan relatief lang onderweg en je valt op. Het is zeer eenvoudig voor een crimineel om dan toe te slaan. Regel vervoer en het liefst met elkaar. Samen uit samen thuis;
 • Word je in de avonduren thuisgebracht dan vraag je aan de chauffeur dat hij of zij wacht totdat je binnen bent en je de voordeur hebt afgesloten. Breng elkaar veilig thuis;
 • Als je na het stappen naar huis rijdt, let er dan goed op dat je niet wordt gevolgd. Sla zo nu en dan links of rechtsaf indien je het vermoeden hebt dat je wordt gevolgd. Als dit het geval is dan rij je NIET naar je studentenhuis! Rij naar een gelegenheid waar nog mensen zijn of naar het dichtstbijzijnde politiebureau. De achtervolger zal snel doorhebben dat je deze in de gaten hebt en zal de achtervolging staken. Ook kun je de politie gratis bellen op het noodnummer 911. Zorg ervoor dat je deze in je telefoon hebt opgeslagen;
 • Je bent wellicht geneigd om na het stappen, bij thuiskomst nog even buiten te zitten. Stap niet in deze valkuil! De crimineel weet/hoort dit of indien je gevolgd bent, ziet hij dit. De crimineel hoopt dat er op een onoplettend moment een deur of raam wordt geopend waardoor het voor de crimineel zeer eenvoudig wordt om de accommodatie te betreden.
Geniet maar let ook even op na een gezellige avond
Kortom: geniet van het uitgaan maar als je weer naar huis gaat let dan even goed op en dan zal je een fantastische periode beleven op Curaçao zonder problemen. Het is veel eenvoudiger om je eigen bedrag aan te passen dan die van de crimineel.
Informatie
 • Soort artikel
  Veiligheid
 • Bron
  Bestemming Curaçao
 • Datum
  2019-03-20
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!