Site logo
Artikel

Wanneer je voor je stage naar Curaçao komt heb je natuurlijk onderdak nodig. Er zijn veel verschillende opties zoals een studio, kamer of bijvoorbeeld een appartement. Maar waarom zou je nou juist voor een studentenhuis kiezen?

In je eentje naar Curaçao gaan kan best spannend zijn en je wil je natuurlijk zo snel mogelijk thuis voelen. Een studentenhuis kan je hier goed bij helpen. Het leukste aan een studentenhuis zijn vanzelfsprekend de huisgenoten. Je woont samen met leeftijdsgenoten die allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Zo zijn jullie allemaal naar Curaçao gekomen om stage te lopen of te werken en moeten jullie weer iets nieuws opbouwen. Door de gevarieerde stages op Curaçao leer je ook veel verschillende mensen kennen, dit verbreedt je netwerk enorm.

Een ander voordeel aan een studentenhuis is dat er bijna altijd wel iemand thuis is waarmee je even een praatje kunt maken, kan chillen of wat mee kan eten. Je hoeft dus bijna niet alleen te zijn. Uiteraard heb je wel een eigen kamer. Wanneer je even geen zin hebt om sociaal te doen of even lekker alleen wilt zijn kan je je terugtrekken op je eigen kamer. Lekker ontspannen een serie kijken kan zo nu en dan ook fijn zijn.

Als huis is het ook makkelijk om leuke dingen de organiseren of samen te ondernemen. Denk aan poolparty’s, BBQ’s of het samen vieren van carnaval. Zo leer je iedereen nog beter kennen.

In de meeste studentenhuizen komt er wekelijks een schoonmaker langs om de gemeenschappelijke ruimtes schoon te maken. Geen gezeur met schoonmaakroosters maar alleen je eigen kamer waar je je druk om hoeft te maken.

Al met al biedt een studentenhuis dus veel meer dan alleen onderdak. Het draagt bij aan het ontwikkelen van je sociale netwerk om je tijd op het eiland zo mooi mogelijk te maken, en er vrienden voor het leven aan over te houden.

Kijk op de website van Kamers op Curaçao voor de gezelligste studenten- jongerenhuizen van het eiland!

Informatie
 • Soort artikel
  Huisvesting
 • Bron
  https://www.kamersopcuracao.com
 • Datum
  2018-04-04
Location
 • 8 Telamonstraat, Willemstad, Curaçao

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!