Site logo
Artikel

Jaarlijks komen er vele studenten vanuit Nederland naar Curaçao om een stage te komen lopen in de tropen. Het meest belangrijke voor het vinden van je stage is, onder andere je netwerk. Omdat de kans groot is dat je nog nooit op Curaçao bent geweest is het logisch om te stellen dat je netwerk op Curaçao minimaal is. Hier spelen stagebedrijven handig op in.

Voordeel stagebureau

Het grootste voordeel van een stage zoeken via een stagebureau regelen is dat je hier weinig voor hoeft te doen. Het bureau is op de hoogte van de verschillende stagebedrijven in de markt en beschikt over de contactgegevens van de beslissingsbevoegde personen.

Nadeel stagebureau

Het grootste nadeel van een stage zoeken via een stagebureau zijn de relatief hoge kosten welke je betaald voor het simpelweg verkrijgen van contactgegevens. De kosten voor een bemiddeling van een stage liggen tussen de vijfhonderd en negenhonderd euro. Dat is een mooi bedrag om iets anders mee te doen gedurende je stageperiode op Curaçao. Buiten het vinden van een stage pretenderen de meeste stagebureaus dat ze je nog vele andere zaken uit handen nemen zoals advies over huisvesting, advies over vervoer, advies over verzekeringen, advies over tickets en het beschikken over een helpdesk gedurende je stageperiode. Al deze onderdelen van je komst voor een stage naar Curaçao zijn belangrijk maar tevens eenvoudig zelf te regelen.

Stage Curaçao

Met in ons achterhoofd het doel om stagelopen op Curacao voor iedereen betaalbaar te maken zijn wij StageCuracao.com gestart. Met deze website wordt het voor studenten mogelijk om via ons netwerk een stage te vinden op het eiland voor een gereduceerd tarief of zelfs gratis wanneer de werkgever aangeeft de bemiddelingskosten voor haar rekening te nemen. Per vacature op Stage Curaçao kun je zien wie de bemiddelingskosten op zich neem. De stagiair of het stagebedrijf. In het geval van de stagiair hebben wij het 'Kickbackpakket' ontwikkeld waarmee wij je een korting geven als je naast een stage ook de huisvesting in één van onze privé woningen afneemt. Dus wil je voordeling een stage vinden op Curaçao en kun je de hulp van ons waarderen dan meld je je geheel vrijblijvend aan.

Diensten van stagebedrijven en alternatieven   

Om het bemiddelingsbedrag van de reguliere stagebureaus te rechtvaardigen geven deze bureaus je een lijst van diensten welke je bij de bemiddeling ontvangt. Dit lijkt veel maar je kunt het eenvoudig zelf regelen. Bekijk hieronder de lijst van aangeboden diensten door stagebureaus en de alternatieven om dit zelf te regelen.

 

Bewerken
Dienst Stagebedrijf Alternatief
Het vinden van een stage. Hiervoor gebruik je nu stagecuracao.com om op een betaalbare manier je stage te vinden Gratis inschrijven: Inschrijven stagiaires
Het opstellen van een stagecontract Een stagecontract sluit je in beginsel af met het stagebedrijf, je opleiding en jezelf. De kans is dus redelijk groot dat je opleiding een goed voorbeeld heeft welke je gezamenlijk met je stagebedrijf in kunt vullen. Zo niet, lees dan het artikel Wat is een stageovereenkomst?
Kennismaking op je stage. Je heb reeds een sollicitatiegesprek gehad en bent inprincipe voorgesteld aan je stagebegeleider. Dan zijn wij er van overtuigd dat je op je eerste stagedag zelfstandig naar je stageplaats kunt komen. Stagebegeleiders zijn gecharmeerd van zelfstandige studenten.
Het regelen van je stagevergunning. De verplichte stagevergunning is voor studenten met een Nederlandse nationaliteit een formaliteit. Hiervoor dien je in Nederland een aantal documenten te verzamelen welke je online of op Curacao inlevert bij de toelatingsdienst. Hiermee kunnen wij je eenvoudig helpen via: Stagevergunning
Het regelen van je huisvesting. De kans is groot dat als je een stage afneemt via een bemiddelingsbureau dat je wordt verplicht in één van de studentenhuizen van het stagebureau te gaan wonen. Dit hoeft niet de beste opties voor jou specifieke wensen te zijn. Er zijn legio aan huisvestingsbedrijven waar je goede en betaalbare kamers, studio's of appartementen kunt vinden. Kijk hiervoor op Kamers op Curaçao of op onze huisvestingspagina
Transfer bij aankomst van het vliegveld naar je accommodatie. Ook op het vliegveld van Curaçao staan er zoals bij alle airport taxi’s voor je klaar. Over het algemeen bieden de verhuurders van woningen ook een ophaaldienst aan. Via Stage Curaçao is dat in ieder geval mogelijk. Bekijk hiervoor de stagiaire diensten pagina.
Regelen van je vliegticket. Ook dit is in eigen beheer eenvoudig te regelen en vaak ook nog goedkoper dan het stagebureau dat kan. Deze zijn namelijk veelal gebonden aan vaste dagen om tickets in te kopen. Er zijn legio aan websites tegenwoordig waar je notificaties kunt invoeren en welke je berichten wanneer de beste deals worden aangeboden. Bekijk ook het onderdeel Stagetips Vliegtickets onder onze stagetips.
Adviseren bij een huurauto. Via het internet zijn tegenwoordig alle autoverhuurders goed te vinden. Het enige waar je even op moet letten zijn de voorwaarden wanneer je eventueel schade rijdt. Hierover vindt je heldere informatie onder het de stagetips over het vervoer op Curaçao. Stage Curaçao begeleid je gratis met het vinden van je scooter of studentenauto.
Advies over verzekeringen. Als je naar Curacao vertrekt voor je stage dan dien je goed na te denken over de volgende verzekeringen: aansprakelijkheidsverzekering; zorgverzekering; annuleringsverzekering. Neem contact op met je huidige verzekeraar en geef aan dat je stage gaat lopen op Curacao. Vraag hier na wat de effecten zullen zijn op je polis en of er aanvullende verzekeringen nodig zijn. Lees meer over verzekeringen onder de Stagetips Verzekeringen.
Studentenpas/kortingen Vanuit je opleiding heb je ongetwijfeld een studentenpas/kaart. Neem deze mee overal waar je naartoe gaat! Hiermee kun je kortingen ontvangen op bijvoorbeeld; horecagelegenheden, tourbedrijven, restaurants, etc. Hiervoor heb je geen speciale kortingspas nodig van een stagebemiddelingsbureau. Daarnaast zijn er meerdere algemene kortingskaarten op Curaçao te verkrijgen met leuke aanbiedingen. Lees hiervoor ook de stagetips over studentenkortingen
Helpdesk 24/7 De kans is groot dat in geval van calamiteiten de helpdesk van het stagebemiddelingsbureau gesloten is die over het algemeen alleen open zijn tijdens kantooruren. Je kunt in dit soort gevallen vaak ook terecht bij de verhuurder van
je studentenhuis en natuurlijk bij je medebewoners – je
staat er nooit alleen voor! Wij van Stage Curacao zijn in ieder geval voor onze privé studentenhuizen altijd bereikbaar mochten er calamiteiten zijn.
Informatie
 • Soort artikel
  Stages
 • Bron
  Stage Curaçao
 • Datum
  2020-04-23
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!