Site logo
Artikel

Wanneer je als Nederlands staatsburger stage wil lopen op Curaçao of wil komen werken dan is de aanvraag van de stagevergunning of werkvergunning een ‘formaliteit’. Je zorgt ervoor dat je in Nederland en op Curaçao de juiste papieren verzameld en vervolgens dien je dit op de juiste wijze in bij de toelatingsdienst op Curaçao. Na het indienen ontvang je van de aanvraag een ‘voorlopig bewijs van indiening’. Met dit document mag je als Nederlands staatsburger reeds legaal aan je stage of baan beginnen. Na gemiddeld twee á drie maanden ontvang je van de toelatingsdienst een bericht dat je stage- of werkvergunning klaar ligt om opgehaald te worden.

Beschik je niet over de Nederlandse nationaliteit dan is de aanvraag voor de stage of werkvergunning hetzelfde. Het grote verschil is dat je met een andere nationaliteit, dan de Nederlandse de behandeling van je aanvraag moet afwachten voordat je naar Curaçao vertrekt. Je moet dus goed plannen wanneer je de aanvraag indient en wanneer je stage of baan start. Je mag pas starten bij je bedrijf wanneer je de daadwerkelijke vergunning hebt ontvangen.

Wens je hulp bij het regelen van je vergunning dan doen wij dit via onze handige website van Vergunning Curaçao!

Informatie
 • Soort artikel
  Vergunningen
 • Bron
  vergunningcuracao.com
 • Datum
  2020-09-18
Location
 • 15 Wolkstraat, Willemstad, Curaçao

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!