Site logo
Artikel

Heb je één of meerdere potentiële stages gevonden op Curaçao en heeft de werkgever zijn of haar interesse getoond? Dan volgt het sollicitatiegesprek. Wanneer je vanuit het buitenland solliciteert dan is de kans is groot dat dit sollicitatiegesprek via Skype zal plaatsvinden. Een sollicitatiegesprek via Skype is toch altijd even iets anders dan wanneer je elkaar gewoon kunt ontmoeten. Bereid je daarom goed voor om het sollicitatiegesprek goed te laten verlopen.

Voorbereiding op het sollicitatiegesprek

Allereerst is de voorbereiding het halve werk. Zorg dat je je goed hebt ingelezen over het bedrijf en weet welke diensten en goederen ze leveren. Tijdens het gesprek kan je veel vragen over jezelf verwachten en de stagebegeleider wil er in het gesprek achter komen of een buitenlandse stage wil iets voor jouw is. Het is voor het stagebedrijf namelijk erg vervelend als je gedurende je stage er achter komt dat het buitenland niet voor je en vervolgens voortijdig de stage beëindigd. Bereid je hier goed op voor zodat je de vragen makkelijker kunt beantwoorden en zeker/zelfstandig overkomt.

Vragen voorbereiden

Bereidt een aantal vragen voor over het stagebedrijf, de stage en wellicht over Curaçao. Het komt in een sollicitatiegesprek erg vreemd en ongeïnteresseerd over als je helemaal zelf geen vragen hebt. Een sollicitatiegesprek is vaak het eerste contact en daarin is het tonen van interesse en must! Ook is dit de mogelijkheid om er achter te komen of de aangeboden stage goed bij je past.

Praktische voorbereiding

Test altijd van tevoren of je internet, geluid en camera het doen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Desnoods test je de verbinding even met een studiegenoot alvorens je aan het sollicitatiegesprek begint. Kleed je ook hetzelfde als dat je voor een 'normaal' sollicitatiegesprek in het echt zou doen, zo kom je professioneel over. Zorg verder dat je Skype profiel up-to-date is. Een duidelijke naam en foto en een zo volledig mogelijk profiel.

Tijdens het sollicitatiegesprek

Zorg dat je tijdens het sollicitatiegesprek goed in de camera kijkt. Wanneer je naar het beeld van je gesprekspartner kijkt kan dit er voor diegene raar uitzien. Door wel je eigen beeld aan te laten staan kan je je eigen houding goed in de gaten houden. Probeer aantekeningen op papier te maken in plaats van op de laptop of computer zelf, want het typen kan nogal afleiden. Geef ook aan dat je aantekeningen gaat maken. Vergeet vooral niet enthousiast te zijn. Hoe spannend het ook is, enthousiasme is erg belangrijk. En zorg er tot slot voor dat je het gesprek netjes afsluit, vat het gesprek samen en bedank de gesprekspartner voor zijn of haar tijd. Bespreek ook de eventuele vervolgstappen.

Wanneer je deze tips opvolgt ben je goed voorbereid wat er voor kan zorgen dat het minder spannend is. Je komt professioneel over en komt minder snel voor verassingen te staan. Maar het belangrijkste is, wees jezelf!

Informatie
 • Soort artikel
  Stages
 • Bron
  Stage Curaçao
 • Datum
  2022-04-04
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!