Site logo
Artikel

Je zit hier voor een half jaar op Curaçao en dan is het niet ondenkbaar dat je in die tijd een keer een bezoekje moet brengen aan de huisarts. Het is logisch dat de stap hier misschien iets groter is om naar de dokter te gaan dan naar je vertrouwde huisarts om de hoek in de woonplaats in Nederland, maar het is hier minstens zo makkelijk!

 

Een voordeel voor de mensen met belangst is dat je hier de dokterspraktijd niet hoeft te bellen om een afspraak in te plannen, maar je stuurt gewoon een berichtje via whatsapp en je krijgt binnen een uur reactie!

 

De huisarts handelt precies hetzelfde als de huisarts in Nederland. Voor het consult betaal je direct wanneer het consult klaar is. Dit bedrag ligt rond de 100 Naf (dus rond de 55 Euro). Dit bedrag kun je gewoon declareren bij je zorgverzekering, maar zorg er dus wel voor dat het op je rekening staat wanneer je naar de dokter gaat.

 

Als de dokter je een receptje voorschrijft stuurt hij dit naar alle Botica’s op het eiland en kun je vervolgens naar een willekeurige Botica om het receptje af te halen. Let hierbij wel op dat je je ID kaart of rijbewijs bij je hebt, want ze kunnen vragen naar je BSN nummer.

 

Hieronder een aantal huisartsenpraktijken die je kunt contacten:

 

 • Huisartsen Curaçao. Website . Whatsapp nummer: +5999 6751233

 

 • Huisarts Curaçao. Website . Whatsapp nummer: +5999 5221219

 

 • Sorsaka Curaçao. Website . Om een afspraak te maken, naar 736-0630 bellen tussen 7.30 – 10.20 en van 14.30 tot 16.30

 

 • Meraki Health Care. Website . Whatsapp nummer: +599 9 524 7059.

 

Op de afbeeldingen zie je de huisartsenpraktijken op volgorde!

Informatie
 • Soort artikel
  Gezondheid
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!