Site logo
Artikel

Wanneer je vanuit Nederland komt werken of stagelopen op Curaçao dan ontvang je de vergoeding hiervoor, zonder lokale bankrekening vaak cash. Het is dus prettig maar ook veiliger om gedurende de periode dat je op Curaçao verblijf over een lokale bankrekening te beschikken. Op Curaçao zijn meerdere banken actief echter zijn er maar een paar die openstaan voor tijdelijke bankrekeningen. Op het moment van schrijven vinden wij dat de MCB bank de beste optie is voor het openen van een bankrekening op Curaçao.

Wat heb je nodig voor het openen van een bankrekening

Om de rekening bij een lokale bank op Curaçao te kunnen openen heb je de volgende documenten nodig:

 • Paspoort: maak een kopie van je paspoort en schrijf over het paspoort heen de tekst "Kopie paspoort enkel te gebruiken voor het openen van mijn bankrekening". Scan dit document vervolgens in;
 • Adresverificatie: de bank wil een bewijs van je woonadres op Curaçao ontvangen. Hiervoor dien je een water of stroomrekening of een internetrekening te tonen met jouw naam en het adres erop. Als je vanuit het buitenland komt beschik je veelal niet over deze documenten. Om die reden worden ook ter verificatie je arbeidsovereenkomst of stageovereenkomst geaccepteerd. Zorg er dan wel voor dat je verblijfsadres in dit document staat genoteerd en dat het document door alle partijen is getekend;
 • Bewijs van inkomsten: de bank wil een bewijs zien dat je over maandelijkse inkomsten gaat beschikken. Dit kan door het tonen van de stage-/ arbeidsovereenkomst of een werkgeversverklaring;
 • Opmerking: op het moment van schrijven geeft de bank niet aan of er een minimumbedrag wordt gehanteerd met betrekking tot het 'bewijs van inkomen'. Het kan dus zijn wanneer je een stageovereenkomst indient en de vergoeding niet hoog genoeg is dat je aanvraag wordt gewijgerd. Hierover hebben wij verder geen inhoudelijk informatie ontvangen.

Online aanvragen bankrekening

Nadat je beschikt over de bovenstaande documenten ga je naar de website van de MCB bank om je aanvraag voor het regelen van de bankrekening online in te dienen. Klik hiervoor op de button 'meer info' bovenaan dit artikel.

 

Informatie
 • Soort artikel
  Financien
 • Bron
  BestemmingCuracao.com
 • Datum
  2023-05-10
Location
 • 8 Barentslaan, Willemstad, Curaçao

 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!