Site logo
Artikel

Ga je wonen op Curaçao dan worden Euro’s ook als betaalmiddel geaccepteerd. Maar de koers is nooit gunstig.

Euros meenemen naar Curaçao

Veel studenten en jongeren nemen vanuit Nederland nog wat cash mee aan Euro’s zodat ze bij aankomst eventuele zaken kunnen betalen. Dit is eigenlijk niet nodig omdat je bij aankomst direct Antilliaanse Guldens kunt pinnen in de aankomsthal. (Activeer hiervoor wel je pinpas!)

Back-up geld

Als je dan toch iets van cash mee zou willen nemen voor noodgevallen raden wij je aan om dit in Dollars te doen. Deze kun je op elke vliegveld verkrijgen.

Wisselkoers

Ook is het, gezien de koers niet interessant om Euro’s bij de bank op Curaçao om te wisselen. Dus willen vrienden, familie of kennissen je nog een zakcentje meegeven dan kunnen ze dit het beste gewoon op je rekening storten zodat jij het in lokale munteenheid kunt pinnen op Curaçao.

Informatie
 • Soort artikel
  Financien
 • Bron
  Bestemming Curaçao
 • Datum
  2022-06-22
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!