Site logo
Artikel

Het openbaar vervoer is de afgelopen jaren verbeterd maar je moet nog wel rekening houden met extra reistijd in vergelijking met het beschikken over een studentenauto of scooter. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer op Curaçao dan is het verstandig centraal te gaan wonen en op een route welke je o.a. direct naar je stage kan brengen. Hou er ook rekening mee dat de frequentie van het openbaar vervoer in de avonduren sterk achteruit gaat. Het is dus zo wie zo beter om overdag van het openbaar vervoer op Curaçao afhankelijk te zijn dan in de avonduren.

Soorten bussen en openbaar vervoer

Er zijn twee verschillende types openbaar vervoer op Curaçao. Het ABC Busbedrijf beschikt over grote bussen (ook wel Konvooi genoemd) welke dagelijks vaste routes rijden op vaste tijdstippen. Dit zijn de bussen welke je waarschijnlijk ook wel gewend bent vanuit Nederland en deze stoppen enkel bij de daarvoor bestemde bushaltes. De kosten van een rit met deze bussen ligt tussen de Ang. 1.50 en Ang. 2.50. Alle informatie over routes, tijden, haltes en tarieven tref je aan op de website van het ABC Busbedrijf. Naast deze busjes rijden er ook overal mini-vans rond. Deze rijden niet op tijd maar er zijn er zoveel dat je er altijd wel één tegenkomt op je benodigde route. Deze busjes kun je overal op Curaçao, langs de kant van de straat aanhouden door je hand op te steken. Aan de voorkant van het busje staat de routes welke ze rijden. De kosten van een rit bedragen tussen de Ang. 3.00 en Ang. 5.00 en door iets extra's te betalen kun je ook helemaal tot je bestemming worden gebracht in plaats van bij een bushalte. Deze kleinere busjes hebben geen vaste dienstregeling maar op de populaire routes komen ze om het kwartier langs en op de minder populaire routes om het uur.

Keuze huisvesting in combinatie met het openbaar vervoer

Stage lopen of werken op Curaçao waarbij je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer is dus in de basis goed te doen. Maar zorg er wel voor dat:

 • Je centraal gaat wonen in een omgeving met veel faciliteiten en aan de populairdere routes zodat je niet om al je bezigheden het openbaar vervoer hoeft te nemen. Denk hierbij aan naar het strand gaan, stappen, winkelen of boodschappen doen. Centraal gelegen wijken met veel faciliteiten zijn Vredenberg, Salina, Pietermaai en Punda;
 • Je overdag afhankelijk bent van het openbaar vervoer maar niet in de nacht. Dus als je stage wat verder is van de centrale wijken dan ga je alsnog centraal wonen zodat je overdag gebruik kunt maken van het openbaar vervoer om bij je stage te komen. Je gevoel zegt vaak dat je dichtbij je stageplaats wens te wonen maar dat is niet altijd praktisch;
 • Je in de wat grotere studentenhuizen gaat wonen. Dan ik de kans zeer groot dat je voor het boodschappen doen, stappen, winkelen, stranddagjes mee kunt rijden met huisgenoten welke wel een auto hebben en hiervan de kosten kunt delen.

Hou met het bovenstaande rekening en dan is een stage op Curaçao waarbij je gebruik maakt van het openbaar vervoer prima te doen!

Informatie
 • Soort artikel
  Vervoer
 • Bron
  Vervoer Curaçao
 • Datum
  2021-05-11
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!