Site logo
Artikel

Wanneer je een scooter gaat huren op Curaçao dan ontvang je van de verhuurder instructies op welke wijze je het vervoersmiddel het beste kunt beveiligen. De verhuurder zal hierbij ook aangeven dat hij wil dat jij de scooter altijd op een afgesloten terrein parkeerd. Dit zal niet op alle plaatsen mogelijk zijn en om die reden moet de scooter zelf goed worden beveiligd tegen diefstal.

Hangslot met ketting

Van de verhuurder ontvang je meestal een hangslot met ketting. Controleer of zowel het slot en de ketting wel bestand zijn tegen het doorknippen met een betonschaar. Dit is namelijk bij diefstal van een scooter een veel voorkomend probleem. Goede kettingsloten zijn over het algemeen wat duurder. Dus je verhuurder zal hier wel op moeten investeren. Doet je verhuurder dat niet dan raden wij je aan om zelf een goed slot met ketting te kopen. Op de sloten staat over het algemeen aangegeven of deze wel of niet bestand zijn tegen het doorknippen met een betonschaar. Daarnaast moet de ketting een minimal dikte hebben van 8 mm. Let hierop bij de aanschaf van het slot.

Vastzetten en stuurslot

Wanneer je een scooter ergens parkeerd zet deze dan altijd met het achterwiel vast aan een object. Gebruik hiervoor niet het voorwiel omdat deze eenvoudig los te schroeven is. Gebruik daarnaast ook altijd je stuurslot.

Alarm en tracer

Sommige sloten of scooters zijn ook voorzien van een alarm of track and trace systemen. Wanneer je die scooters kunt huren geniet dat altijd de voorkeur en kan het de kans op diefstal verminderen.

Kosten bij diefstal

In de meeste gevallen komen de kosten van het verlies door de scooter bij diefstal voor rekening van de huurder. Zorg er dus voor dat je deze kans minimaliseerd. Maak daarnaast goed afspraken met de verhuurder dat deze goede sloten leverd of andere anti-diefstal maatregelen treft. Gelegenheid maakt meestal de dief en ook criminelen weten wat slechte sloten zijn.

 

Informatie
 • Soort artikel
  Veiligheid, Vervoer
 • Bron
  Vervoer Curaçao
 • Datum
  2023-04-20
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!