Site logo
Artikel

Ook op Curaçao schrijven steeds meer stagebedrijven zich in als ‘Erkend Leerbedrijf ‘ via de Nederlandse Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Als je als stagiair een stage zoekt op Curaçao is het goed om even te kijken of het stagebedrijf hier is ingeschreven. Het is geen ‘must’ maar je weet dan in ieder geval dat het stagebedrijf zich houdt aan de voorwaarden welke het SBB stelt om ingeschreven te staan. Het ‘Erkend Leerbedrijf’ label is bedoeld voor mbo-stages. In de basis om te worden toegelaten als ‘Erkend Leerbedrijf zijn deze voorwaarden dat:

 • Het leerbedrijf de student een goede en veilige werkplek. Daar oefent de student met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep waarvoor hij in opleiding is;
 • Het leerbedrijf een praktijkopleider aanstelt welke op de hoogte van de eisen van de opleiding en de student op de werkvloer kan leiden en coachen. Het leerbedrijf maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren;
 • Het leerbedrijf is bereid om samen te werken met de opleiding en SBB en verstrekt daartoe de benodigde informatie.
Informatie
 • Soort artikel
  Stages
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!