Site logo
Artikel

10 oktober is een nationale feestdag op Curaçao. Op deze dag vieren we dat Curaçao een onafhankelijk land werd binnen het koninkrijk van Nederland op 10 oktober 2010 (10-10-10). Bijna alle mensen op Curaçao zijn op deze dag vrij. Restaurants en winkels kunnen wel zeggen dat ze open zijn deze dag, omdat alle gezelligheid zich deze dag afspeelt in het centrum van het eiland.

 

Het is met name in de avond groot feest, maar overdag zijn er ook al enkele festiviteiten in Willemstad. Overdag spelen er een paar bandjes en straatmuzikanten op de straten. Ook zijn er allemaal kraampjes waar je eten, drinken, sieraden, kaarsen en andere leuke hebbedingetjes kunt kopen. Bij het Wilheminaplein is een kleine kermis opgezet voor kinderen. Hier staat onder andere een springkussen, draaimolen en trampoline. De terrassen die naast het Wilhelminaplein gelegen zijn overvol. Ook zie je in de middag dat de mensen druk bezig zijn met de voorbereidingen van die avond. Podia worden opgezet en geluidsapparatuur wordt geïnstalleerd.

 

In de avond, rond een uur of 18.00, wordt het pas écht leuk in de stad. Het is op dit moment eerst even goed zoeken naar een plekje voor je auto, maar als je eenmaal een plekje hebt gevonden kan het feest beginnen. In Punda zijn de straten gevuld met straatmuzikanten en veel publiek. Rond de straatmuzikanten staan barretjes waar je een mixdrankje of Brasa kunt halen om vervolgens verder door de straten te rollen. Op het Wilhelminaplein staat het grootste muziekpodium. Hier worden shows gedaan met vuur, dans en muziek. Als je van het Wilheminaplein over de Pontjesbrug naar de andere kant loopt zie je nog een heel groot podium met veel lokale mensen ervoor staan. Hier wordt een toespraak gehouden gerelateerd aan de onafhankelijkheidsdag. De sfeer is de hele avond op en top. Als je op deze dag op Curaçao bent, moet je deze avond zeker even een bezoek brengen aan Willemstad!

Informatie
 • Soort artikel
  Cultuur
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!