Site logo
Artikel

Wat maakt het ene studentenhuis op Curaçao nu gezelliger en leuker dan de andere. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en komen met het onderstaande bevindingen. Wat maakt een studentenhuis gezellig!

Groot versus klein studentenhuis

Op Curaçao heb je veel studentenhuizen met acht tot vijftien kamers. Nu lijkt dat voor je gevoel wellicht veel maar hou er rekening mee dat iedereen een ander ritme heeft qua stage, uitgaan, sporten of andere activiteiten. De kans is dus groot dat als je een avondje thuis bent in dergelijke woningen er niet veel andere zijn. Deze ongezelligheid heb je natuurlijk niet als je gaat wonen in één van de grotere complexen met dertig tot wel veertig kamers. Dit lijkt enorm maar dit soort complexen zijn zeer groot opgezet waardoor je naast je privacy ook altijd de mogelijkheid hebt om de gezelligheid in je studentenhuis op te zoeken!

Een zwembad en terrassen

Een zwembad zorgt niet alleen voor verkoeling maar het werkt ook als magneet om je medestudenten rondom het zwembad te ontmoeten. Een zwembad zorgt er ook voor dat je niet elke dag naar het strand hoeft maar ook met elkaar een gezellige dag thuis kunt organiseren met biertjes en muziek rondom de pool!

Gezamenlijke studentenkeuken(s)

Natuurlijk zijn er nadelen te bedenken als je een keuken met meerdere personen dient te delen maar het brengt wel gezelligheid met zich mee. Vaak zie je bij studentenhuizen waar mensen één of meerdere keukens delen ze vaak samen eten en er vervolgens een gezellige avond van maken. Bij studentenhuizen met voornamelijk studio's waarbij iedere accommodatie zijn eigen keuken heeft ontmoet je elkaar toch minder snel op het studentencomplex.

Gezamenlijke woonkamer(s)

In de eerste weken van je stage op Curaçao ga je veel uit met elkaar wanneer je in één van de grotere studentenhuizen woonachtig bent. Maar na verloop van tijd ga je er toch achter komen dat je dat niet vijf a zes maanden vol gaat houden. Dan is het des te leuker als je bij het studentenhuis iets van een woonkamer of woonkeuken hebt waar je met elkaar kunt relaxen. Wanneer dat er niet is zie je toch vaak dat iedereen zich terugtrekt in zijn of haar kamer. Leuker is om de avond met elkaar door te brengen.

Kamerverhuur versus studioverhuur bij studentenhuizen

Zoals reeds aangegeven in het punt 'gezamenlijke studentenkeukens' zien wij toch vaak dat studentencomplexen met alleen maar studio's ongezelliger zijn. Omdat iedereen alle faciliteiten, zoals een keuken voor zichzelf heeft neigen studenten zich toch makkelijker terug te trekken in de gehuurde studio. Bij studentenhuizen met meer kamers 'moet' je wel even naar buiten om te koken waar je vervolgens weer veel gezellige medestudenten ontmoet.

Opzet studentencomplex

De gezelligste studentenhuizen zijn zo opgezet dat je je medestudenten in het midden ontmoet. Studentencomplexen in U-vormen of welke rondom zijn bebouwd met in het midden het zwembad of het terras doen het altijd goed qua gezelligheid en veiligheid. Iedereen die thuiskomst ontmoet elkaar in centrale gezamenlijke ruimtes en voor het weet heb je weer een gezellige avond.

Centrale ligging

Daarnaast is de centrale ligging van belang zodat het voor veel studenten gunstig is om in die regio te gaan wonen. Puur gelet op waar je de meeste faciliteiten, winkels, supermarkten, stranden en uitgaansgelegenheden zijn kun je het beste zoeken in de wijken Vredenberg of Saliña. Vanuit die omgevingen ben je op de meest populaire bestemmingen. Een studentenhuis met een gunstige liggen is vaak als één van de eerste volgeboekt waardoor je direct bij aankomst veel medestudenten hebt om een gezellige tijd te beleven op Curaçao.

Telamonstraat Studentenhuizen

De meest gezellige studentenhuizen welke aan de bovenstaande bevinden voldoen zijn de Telamonstraat 8 en Telamonstraat 43. Deze zijn al jaren de meest populaire, leukste en gezelligste studentenhuizen van Curaçao.  Bekijk alle studentenhuizen van Curaçao op onze website van Huisvesting Curaçao via de onderstaande button.

Informatie
 • Soort artikel
  Huisvesting
 • Bron
  Kamers op Curaçao
 • Datum
  2019-01-28
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!