Site logo
Artikel

In Nederland zijn alle wegen goed, halen we alleen links in en zijn drempels goed zichtbaar. Op Curaçao is dit niet altijd het geval. Dit neemt niet weg dat je als bezoeker van het eiland niet goed kan vervoeren op Curaçao. Zolang je aandacht hebt voor een aantal punten.

Aandachtspunten

 • De regen
 • Het rijgedrag
 • De verkeersregels
 • Het klimaat

De regen

De wegen zijn niet altijd even goed als in Nederland. Er zitten veel gaten in de wegen en hierbij is de kans op een lekke band groter. De drempels op de wegen zie je niet altijd en kunnen zorgen voor onverwachte situatie. Ook naast de wegen liggen scherpe onderdelen die kunnen leiden tot een lekke band. Let er dus op dat je goed op weg rijdt en gaten ontwijkt op een veilige manier. Op Curaçao is veel gebergte en de wegen zijn hierdoor niet allemaal recht. Als beginnend bestuurder kan je hier last van hebben. Oefen desnoods een paar keer de hellingproef in Nederland.

Het rijgedrag

Het rijgedrag is op het eiland net even iets anders dan je misschien gewend bent. Men wil overal nog even net langs of tussen door. Voorrang geldt hier wel, maar hier houdt niet iedereen zich aan. Deze dingen zorgen ervoor dat je altijd scherp moet zijn en het onverwachte moet verwachten. Het kan druk zijn op bepaalde wegen en mensen waarderen het als je dan voorrang verleend. Dit kan je als bestuurder duidelijk maken door handgebaren, lichten te gebruiken of te toeteren. Ook is het gebruikelijk om te toeteren als dank voor het krijgen van voorrang.

De verkeersregels

Op Curaçao wordt gebruik gemaakt van de Amerikaanse verkeersregels. Je mag op het eiland daarom links en rechts inhalen. Daarnaast heeft rechtdoor voorrang en dus niet rechts! Wees hiervan bewust en pas deze regels toe. Buiten de Amerikaanse verkeersregels om moet je er ook rekening mee houden dat wanneer je op een rotonde rijdt je niet per definitie voorrang hebt op nadere vervoersmiddelen. Let goed op de haaientanden welke ook op de rotonde geplaatst kunnen zijn.

Het klimaat

Op Curaçao is het vaak lekker warm weer. Toch valt op Curaçao wel eens tropische regenbui, vooral in het regenseizoen. Regen op de weg maakt de wegen op het eiland erg glad. Er ligt veel olie op de weg en niet alle banden hebben een even goed profiel. Rij daarom heel voorzichtig, want een ongeluk wil je voorkomen. Zoals eerder aangegeven zitten er veel gaten in de wegen. Bij regenval worden de gaten gevuld met water, wat kan zorgen voor onprettige situaties.

Wat je verder moet weten of het autorijden op Curaçao

 • Niet iedereen heeft dezelfde snelheid op het eiland en de maximale toegestane snelheid is 80 km/u.
 • Er wordt op het eiland veel gereden met groot licht, wat voor hinder kan zorgen tijdens het autorijden.
 • Het klinkt vanzelfsprekend, maar rij zonder alcohol.

Diefstalgevoeligheid bij autoverhuur

Ga je een auto huren op Curaçao tijdens je stage dan wil je natuurlijk de nieuwste met alle toebehoren. Wij raden je aan om dit niet te doen. Hou bij het huren van een studentenauto rekening met de diefstalgevoeligheid van het merk. Huur je een merk waar zowel de auto als de onderdelen gewild zijn dan kan het zijn dat je voor veel kosten komt te staan. Lees hiervoor ook het artikel over 'aandachtspunten bij de huur van een studentenauto'.

(Studenten) auto of scooter huren

Ben jij nog op zoek naar een geschikte studentenauto en of scooter voor je stageperiode op Curaçao? Kijk dan op onze pagina over studentenauto-/ scooterverhuur.

Informatie
 • Soort artikel
  Vervoer
 • Bron
  Vervoer Curaçao
 • Datum
  2021-06-23
 • Nog geen opmerkingen. Ben jij de eerste?
 • Voeg hier je opmerking toe

  Checklist Curaçao!

  Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

  Under construction - Planning: 5 mei 2023

  Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Logo-Kamers op Curacao-Geel

  Curaçao beleef je met elkaar!

  Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!