Site logo
Omschrijving

Curaçao is een eiland met veel stranden en baaien. Om die reden kan je goed en veel watersporten op het eiland. Het is bijna altijd lekker weer, dus perfect voor sporten op het water!

Watersporten die je onder andere kunt doen op het eiland zijn…

Kitesurfen
Jetskiën
Zeilen
Windsurfen
Flyboarden
Duiken

Kitesurfen

Als je van actie houdt is KiteSurfen op Curaçao echt iets voor jou! Voor beginnende kitesurfers kan je één of meerdere lessen nemen. Wanneer je al ervaring hebt met kitesurfen is er ook de mogelijkheid om een kite te huren. Voor kitesurfen is het van belang om de juiste dag uit te kiezen, vanwege de juiste windkracht, en de kracht van de golven. Een plek waar veel wordt gekite, is de Sint Joris Baai. Je hebt hier geen last van (zeil)boten en het is hier relatief rustig.

Jetskiën

Er zijn veel bedrijven op Curaçao waar je jetski's kan huren. Jetskiën is een toffe ervaring en je kan je perfect dynamisch over het water bewegen. Je hoeft geen rekening te houden met de diepte van het water en je hebt veel ruimte om even lekker het gas open te gooien. Let wel op dat je niet op binnenwateren vaart, hier heb je een apart vaarbewijs voor nodig. Voor het varen op zee met een jetski heb je geen vaarbewijs nodig. Op het eiland zijn ook jetski tours!

Zeilen

Avontuur door middel van zeilen maakt het bezoek aan Curaçao leuk. Er zijn veel mogelijkheden om te zeilen. Een zeilboot kan je huren met of zonder schipper. Dit hangt af van je ervaring met zeilboten. Je kunt een rondje rond het eiland maken zonder problemen. Dit is een optie, maar er lekker op uitgaan met een zeilboot is ook aan te raden.

Windsurfen

Curaçao is de perfecte locatie om te (leren) surfen! Op het eiland zijn vier golfsurfspots. Je kan al in een uur leren surfen. Na een paar lessen kan je beach starten, zodat je zelf op pad kunt. Op Curaçao kan je op verschillende manieren surfen. Je kan traditioneel windsurfen, branding windsurfen en flatwater freestyle surfen.

Flyboarden

Flyboarden is heel bijzonder. Je vliegt met een soort jet-pack over het water, waardoor het lijkt alsof je vliegt. Je kan hierbij ook in het water duiken, waarbij je als een dolfijn door het water beweegt. Flyboarden heb je snel onder de knie, zowel voor oud als jong.

Duiken

Op het eiland kan je hartstikke mooi duiken. Hier is een aparte blog over geschreven!

Specificaties
  • Soort
    Water activiteiten
  • Minimum aantal
    1 persoon

Checklist Curaçao!

Wat moet je allemaal regelen wanneer je afreist naar Curaçao voor je stage, studie of werk. Om helemaal niets te vergeten hebben wij  hiervoor een checklist opgesteld. Download deze en vink stap voor stap alle punten af.

Under construction - Planning: 5 mei 2023

Logo-Vrijwilligerswerk-Curacao-Groen-Witte-Rand-summer-green_

Vrijwilligerswerk Curaçao!

Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

Vervoer Curaçao

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

Horecawerk Curaçao!

Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

Stagelopen op Curaçao

Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

Vergunning Curacao

Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

Huisvesting op Curaçao!

Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

Logo-Kamers op Curacao-Geel

Curaçao beleef je met elkaar!

Ben jij als stagiair, student, jongwerkend of reiziger opzoek naar veilige, schone maar vooral gezellige huisvesting? Bekijk dan de jongerenvilla’s / studentenhuizen van Kamers op Curaçao!